Utcára vonulnak a rolleresek öt hazai nagyvárosban. A Rolling Day névre keresztelt eseményt a Decathlon támogatásával Veszprémben, Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon és Budapesten rendezik meg, hogy felhívják a figyelmet az alternatív, környezetkímélő közlekedési eszközök használatára, és az ezekkel való balesetmentes közlekedésre. A rendezvénynek saját indulója is lesz, amit maga a főszervező, az UP! frontembere, Újvári Péter szerez.

A szervezők a rolleresek mellett elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és görkorisokat is várnak, hogy együtt hívják fel a figyelmet a környezetkímélő közlekedésre.  

„Berlinben 10 000 elektromos roller van, Párizsban körülbelül 5 000, Budapesten ugyan csak 200 darab, de két-három év múlva már itthon is rengeteg, különböző gurulóeszközzel közlekedő lesz az utcákon. A rendezvény egyik célja, hogy ezeket népszerűsítse, hiszen praktikusak, a használatuk egyszerű és környezetkímélő. Emellett célunk a baleset-megelőzés is, felkészítve a gyalogosokat és a gépjárművek vezetőit a legújabb guruló eszközök érkezésére és az azokkal való közlekedésre.” – mondta el Újvári Péter, az UP! zenekar frontembere, a rendezvény főszervezője.

Az 1998-ban alakult UP! zenekar tagjai 2001-ben vonultak vissza, idén májustól azonban újra aktív a formáció. Első daluk az Élj már elérhető a nagyközönség számára és a Rolling Day indulója is a készülő számok között van, amit maga a főszervező, Újvári Péter szerez.