A vádlott és a nagyanyja hosszú ideje együtt éltek a sértett sárrétudvari házában. A vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmi munkavégzésből származó jövedelméből, valamint a sértett nyugdíjából tartotta fenn magát. A férfi rendszeresen italozott.

 2016. november 17-én a vádlott kétszer is italra kért pénzt a nagyszülőjétől. Kapott is, így a nap folyamán erősen ittas állapotba került.

 A fenti napon az esti órákban érkezett meg a sértett házába, ahol az idős asszony a szobájában az ágyon olvasott. Beszélgetni kezdtek, közben a vádlott megvacsorázott.

Ezután a férfi az étkezéshez használt konyhakéssel a kezében hirtelen, minden ok nélkül rátámadt az akkor már az ágyon fekvő sértettre, megvágta a bal alkarját és a csuklóját, majd többször megszúrta őt a mellkasán és a hasán.

 A bántalmazott idős asszony sírt, majd átöltözött, ekkor a vádlott megkísérelte összevarrni a sértett sebeit, de ezzel felhagyott és mindketten lefeküdtek aludni.

 Másnap reggel egy rokon érkezett a házhoz látogatóba, aki látta a sértett állapotát és azonnal értesítette a mentőket és a rendőrséget.

 Az idős asszony 8 napon belül gyógyuló szúrt és metszett sérüléseket szenvedett, melyek tényleges gyógytartama 5-6 nap volt.

 A kés, amit a vádlott használt súlyos, életveszélyes vagy akár halálos kimenetelű sérülés okozására is alkalmas, ezért erre, az elkövetés módjára, a szúrások irányultságára figyelemmel a vádlott az életveszélyes sérülések okozásának lehetőségébe belenyugodva cselekedett.

 A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.