A művészeti csoportok versenyét - a karneváli díszvendégekből álló zsűri döntése értelmében - a brémai Stelzen Art gólyalábas művészei kapták. A zsűri értékelésében külön kiemelte a német csoport ízléses jelmezeit, kreatív gondolkodásukat, művészeti alázatukat, és a kapcsolatkialakítást a közönséggel.

A győzteseknek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Papp László, Debrecen polgármestere, és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adta át a teltházas Nagyerdei Stadionban.

Balog Zoltán köszöntőjében elismerően szólt arról, ahogy Debrecen őrzi az értékeit, "nem hagyja történelmét, kultúráját, nem hagyja a virágkarneválját, hanem folytatja, nem hagyja egyetemét, kollégiumát, egyházi közösségeit, iskoláit, nem hagyja polgárait magára, hanem gyarapítja, erősíti ezt a közösséget".

A miniszter kérte a helybelieket, hogy gyarapítsák a jövőben is Debrecent, mert "ez az egész magyar nemzetnek jót tesz".

Papp László arról beszélt, hogy a karneváli hét eseményei és "a mai nap bizonyítják, hogy Debrecen polgárai és a városba látogatók büszkék Magyarország történelmi múltjára, az ezeréves hagyományokra". Szerinte a Kárpát-medencében nincs még egy város, amelyik olyan jelentőséget tulajdonít a Szent István-i ünnepkörnek, az államalapításnak, mint Debrecen.

A polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik sokat dolgoztak a virágkarnevál sikeréért.

A köszöntők és az ünnepélyes eredményhirdetés után 2000 külföldi és hazai táncos kíséretében a legnagyobb hazai sztárok léptek fel húszezer néző előtt a Nagyerdei Stadionban.

A 48. debreceni virágkarnevál az egyetem téren tűzijátékkal és éjszakai utcabállal ér véget.